1.Podstawy: przygotowujemy pazurka pod szablon.
2.Szablon formujemy w ten sposób: zginamy go w pół, dokładnie na środkowej linii szablonu (robimy to na papierku by szablon nam się nie skleił,potem podklejamy kółeczko)

3.Szablon po przyklejeniu pod pazurka formujemy w ten sposób by na końcu był romb, aplikujemy primer itp

4.Akrylem cover formujemy tym razem trójkąt, jak komuś wygodniej jajeczko też może być jednak nie będzie ono miało takiego efektu.

5.Tworzymy końcówkę french. (nie wyszła mi zbyt równo...ale to tylko ćwiczenia hehe
)
6.Wtapiamy ozdoby, budujemy akrylem clear kształty (nie przestraszcie się tego kształtu)

7.Piłujemy, nadajemy kształt, pamiętamy o zasadach prawidłowego kształtu pazurka.
8.Ozdabiamy, nabłyszczamy.

Musiałam pazurka ściągnąć z palca by pokazać wam kształt pod spodem.
Na ostatnim zdjęciu (pod spodem kształt) widać przy moim frenchu grubą ilość covera, wypłynął on troszkę ponieważ miałam dziurę między palcem a szablonem, jeśli brzeg wolny naturalnego pazurka jest ładnie nad szablonem nic takiego nie powinno się stać.
KPK wykonałam specjalnie na życzenie Qalla
Dziękuję za uwagę.
żelem też "edzia" robiłaś?? bo ja tak i muszę przyznać, ze cholernie trudno idealny kształt stworzyć